historiek

In 1970 neemt Eddy Bayart de firma Vandecasteele over. Deze eenmanszaak voerde onderhoudswerkzaamheden uit in de elektriciteitscentrale van Zwevegem en Ruien. Deze zaak wordt door de jaren heen uitgebouwd tot een NV met een groeiend klantenbestand.

KORMETAL wordt in 1994 van DeCoene Construct (nu Heijmans) overgenomen. De productiefirma’s BAYART, KORMETAL, Fomeco en Fomeco do Brazil vormen samen de BASCO-groep.

In 1998 verhuist BAYART van de Beekstraat naar de Oudenaardsesteenweg in Kortrijk. De nieuwe productiehal van 5000m² is gelegen naast de afrit van de E17. De exploitatie van Kormetal wordt van Moeskroen naar Kortrijk overgebracht.

Om aan de wensen van onze klanten nog beter te beantwoorden, komt er in 2011 een productieruimte van 1700 m2 bij. Ook het machinepark wordt verder uitgebouwd om de klant een zo groot mogelijke service te kunnen bieden.

Ondertussen staat de tweede generatie aan het roer. Samen met zijn team bouwt Benoit verder aan de toekomst van het bedrijf met passie voor vakmanschap en respect voor het familiaal karakter.